Huawei tekent voor 15 gigawatt Chinese zonne-energie

zonne-energie

07-01-2016 07:46 | Door: Thijs ten Brinck

Het Chinese elektronicaconcern Huawei gaat beheersystemen leveren voor een groot aantal zonnepaneleninstallaties in China.

De Chinese ontwikkelaar van duurzame energieprojecten China Minsheng New Energy zet in de komende vijf jaar datasystemen van Huawei in om de prestaties van zonne-energieprojecten te monitoren en verbeteren. Dat schrijft PV Tech.

Cloud computing en bigdata-analyse voor zonne-energie

Onder de deal, die in totaal 15.000 megawatt aan zonnepanelen beslaat, levert Huawei omvormers, beheersystemen en draadloze communicatieapparatuur voor de zonprojecten van Minsheng.

Volgens PV Tech investeert Minsheng de komende vijf jaar $ 23 tot 30 mrd in zonne-energieprojecten. Als onderdeel van de deal starten Huawei en Minsheng samen ook een innovatiecentrum.

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Minsheng, PV Tech | Foto: U.S. Army Corps of Engineers, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Onze Loyalty Partners

Nieuws over duurzame ICT

De belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van ICT en automatisering kunt u vinden op de sectorpagina ICT.

We belichten in deze sector onder andere ontwikkelingen als energiezuinige datacenters, internet of things, innovatieve drones en andere ontwikkelingen binnen hardware en software met een impact op duurzaamheid. Uiteraard verliezen we de slimste start-ups niet uit het oog.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector ICT