Switch laat datacentra op 100 procent groene energie werken

26-01-2016 19:08 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Samen met lokale energiebedrijven maakt de onderneming Switch plannen om al zijn datacentra volledig op groene energie te laten werken.

Switch heeft meer dan duizend klanten, waaronder grote bedrijven als Dreamworks, eBay en Intel. Het bedrijf heeft twee datacentra in Nevada en heeft plannen voor een derde Supernap-datacentrum in Michigan.

De datacentra in Nevada zijn sinds 1 januari volledig over op groene energie. Switch maakt daarvoor gebruik van hernieuwbare energie die het bedrijf NV Energy levert. Switch plaatst daarnaast twee zonne-installaties bij het datacenter in Nevada. Deze moeten aan het eind van 2016 180 megawatt opleveren.

Samen met een lokale onderneming werkt Switch aan een plan om het datacentrum in Michigan te voorzien van groene energie. Het bedrijf gaat $ 5 miljard investeren in de nieuwe locatie die bijna 200.000 vierkante meter gaat beslaan.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Switch, Data Center Frontier | Foto: Switch

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Onze Loyalty Partners

Nieuws over duurzame ICT

De belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van ICT en automatisering kunt u vinden op de sectorpagina ICT.

We belichten in deze sector onder andere ontwikkelingen als energiezuinige datacenters, internet of things, innovatieve drones en andere ontwikkelingen binnen hardware en software met een impact op duurzaamheid. Uiteraard verliezen we de slimste start-ups niet uit het oog.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector ICT