Canon wint People's Choice Award voor recycling tonercartridges

Toner Canon

02-02-2016 10:30 | Door: Dimitri Reijerman

Canon heeft tijdens de The Circulars 2016 de People’s Choice Award gewonnen voor zijn recyclingprogramma voor tonercartridges.

The Circulars is een initiatief van Young Global Leaders van het World Economic Forum samen met Accenture. De publieksonderscheiding wordt jaarlijks uitgereikt aan een initiatief dat een bijdrage levert aan de circulaire economie.

Canon kreeg de prijs vanwege zijn innovatieve en gesloten keten voor de recycling van tonercartridges. Deze cartridges zijn te vinden in onder andere laserprinters.

“Wij zijn zeer verheugd dat het recyclingprogramma van Canon deze gerespecteerde award heeft ontvangen en dat onze aanpak een waardevolle en innovatieve bijdrage levert aan de circulaire economie”, liet David Bateson, Senior Vice President voor legal, ip en sustainability bij Canon Europe, in een reactie op de prijs weten.

Recylingprogramma meer dan 25 jaar oud

Canon introduceerde zijn recyclingprogramma in 1990. Inmiddels loopt het programma voor gebruikte cartridges in 24 landen. Volgens Canon zorgt het programma voor een minimalisatie van het gebruik van natuurlijke grondstoffen.

Wereldwijd heeft Canon ruim 344.000 ton aan tonercartridges ingezameld. Dit staat gelijk aan een CO2-reductie van 502.000 ton. In Japan heeft het bedrijf een nieuwe recyclingfabriek geopend die de sorteercapaciteit verhoogt en de verwerkingscapaciteit met 50 procent heeft laten toenemen.

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Canon | Foto: Canon

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Onze Loyalty Partners

Nieuws over duurzame ICT

De belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van ICT en automatisering kunt u vinden op de sectorpagina ICT.

We belichten in deze sector onder andere ontwikkelingen als energiezuinige datacenters, internet of things, innovatieve drones en andere ontwikkelingen binnen hardware en software met een impact op duurzaamheid. Uiteraard verliezen we de slimste start-ups niet uit het oog.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector ICT