Software IBM moet leiden tot waterbesparing

Software IBM moet leiden tot waterbesparing

22-05-2013 08:00 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

IBM en Arad Group starten een samenwerking om betere watermeters te ontwikkelen, zodat er bespaard kan worden op water én onderhoudskosten.

Arad Group, een wereldwijde leverancier van watermeters, gaat samen met technologiebedrijf IBM werken aan software die de data van watermeters analyseert. Bedrijven kunnen de data van het waterverbruik analyseren en gebruiken om waterverliezen te verminderen en onderhoudskosten te verlagen.

De software analyseert het waterverbruik en geeft een melding wanneer er sprake is van afwijkend gebruik dat bijvoorbeeld zou kunnen duiden op een lek. Volgens IBM is het systeem zo ontworpen dat het klanten via email of SMS direct op de hoogte stelt van een gedetecteerd lek.

De software van IBM is een aanvulling op de analyse-software die Arad Group nu al gebruikt. Volgens IBM zal de aanvulling zorgen voor minder valse meldingen van lekken, wat zorgt voor flinke besparingen op onderhoudskosten. Eerste tests wezen uit dat de nieuwe software het aantal bezoeken van technici zou kunnen halveren, aldus IBM.

Bron: Environmentalleader

Foto: Lance Cpl. Sarah A. Beavers via Wikimedia Commons

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Onze Loyalty Partners

Nieuws over duurzame ICT

De belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van ICT en automatisering kunt u vinden op de sectorpagina ICT.

We belichten in deze sector onder andere ontwikkelingen als energiezuinige datacenters, internet of things, innovatieve drones en andere ontwikkelingen binnen hardware en software met een impact op duurzaamheid. Uiteraard verliezen we de slimste start-ups niet uit het oog.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector ICT