Robotvogel Robird wint Europese innovatieprijs

CFS

23-03-2016 18:32 | Door: Dimitri Reijerman

Robird, een robotvogel die kan worden ingezet op vliegvelden en bij afvalverwerkingsbedrijven, heeft een prestigieuze Europese robotinnovatieprijs gewonnen.

De TechTransfer Award werd uitgereikt op het European Robotics Forum 2016, een congres waar diverse ontwikkelingen in de robotica aan bod komen. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een robotinnovatie die een maatschappelijke impact heeft.

Zowel de Universiteit Twente (UT) als Clear Flight Solutions, een spin-off van de UT en ontwikkelaar van de Robird, kregen de prijs. Daarmee versloegen ze een wandelende graafmachine van het Zwitserse ETH Zürich.

Robird is een robotslechtvalk. Het vliegende gevaarte kan op duurzame wijze vogels rond vliegvelden, akkers en afvalverwerkingsbedrijven wegjagen. Naast een milieuvriendelijke verjaagmethode kan de vliegende vogelverschrikker de bedrijven in potentie ook veel geld besparen.

Clear Flight Solutions ontving vorig jaar een investering van € 1,6 mln. Daarmee wil de Twentse start-up van de Robird een commercieel interessant product maken.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Universiteit Twente | Foto: Clear Flight Solutions (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Onze Loyalty Partners

Nieuws over duurzame ICT

De belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van ICT en automatisering kunt u vinden op de sectorpagina ICT.

We belichten in deze sector onder andere ontwikkelingen als energiezuinige datacenters, internet of things, innovatieve drones en andere ontwikkelingen binnen hardware en software met een impact op duurzaamheid. Uiteraard verliezen we de slimste start-ups niet uit het oog.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector ICT