Ex-hoofd Amerikaanse milieudienst in dienst bij Apple

Ex-hoofd Amerikaanse milieudienst in dienst bij Apple

31-05-2013 15:52 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

De voormalig chef van de EPA gaat het milieubeleid van elektronicabedrijf Apple vormgeven, nadat het in het verleden enkele misstappen maakte.

In januari 2013 trad Lisa Jackson af als hoofd van de Amerikaanse milieudienst, maar ze heeft niet lang hoeven wachten op een nieuwe uitdaging. Bij Apple gaat ze intensief samenwerken met CEO Tim Cook, om serieuze stappen te zetten in het verminderen van de CO2-uitstoot, het doorvoeren van energiebesparingen in datacenters en productiemethodes waarbij geen gebruik wordt gemaakt van chemicaliën.

In de staat North Carolina heeft Apple al een datacenter dat gebruik maakt van elektriciteit dat door een nabijgelegen zonnecentrale wordt opgewekt, en ook in de staat Oregon bouwde het een volledig groen datacenter.

Enkele jaren geleden zette Greenpeace de maker van iPad’s onder druk vanwege het gebruik van giftige chemicaliën in batterijen, maar ook stond het bedrijf onder druk vanwege de slechte werkomstandigheden in Chinese fabrieken en het overtreden van milieuregels. Daarnaast stapte Apple een jaar geleden uit een certificaat van de milieuorganisatie EPEAT, om vervolgens onder druk weer aan te sluiten.

Bron: GigaOm

Foto: Wikimedia Commons

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Onze Loyalty Partners

Nieuws over duurzame ICT

De belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van ICT en automatisering kunt u vinden op de sectorpagina ICT.

We belichten in deze sector onder andere ontwikkelingen als energiezuinige datacenters, internet of things, innovatieve drones en andere ontwikkelingen binnen hardware en software met een impact op duurzaamheid. Uiteraard verliezen we de slimste start-ups niet uit het oog.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector ICT