Markt voor 3D-metaalprinters laat groei zien

3D-printer

06-04-2016 13:30 | Door: Dimitri Reijerman

De wereldwijde markt voor 3D-printing is vorig jaar met circa $ 1 mrd gegroeid naar in totaal $ 5,2 mrd. Met name 3D-metaalprinters voor industriële toepassingen doen het goed.

Dat meldt 3Ders.org op basis van een jaaroverzicht van het toonaangevende consultancybureau Wohlers Associates. In het rapport van Wohlers is gekeken naar reguliere 3D-printers en de sector additive manufacturing, ofwel industriële en professionele toepassingen voor 3D-printing.

De markt voor 3D-metaalprinters, met een kostprijs die hoger ligt dan $ 5.000 per stuk, is flink gegroeid: inmiddels zijn er volgens Wohlers wereldwijd 62 aanbieders van dergelijke printsystemen, tegenover 49 in 2014. Uit eerdere cijfers werd al duidelijk dat er in 2015 aanzienlijk meer 3D-metaalprinters zijn verkocht dan het jaar ervoor.

Metaalprinters zijn vooral gewild in de industrie, met name in de luchtvaart- en automotive-industrie. Zo zijn de apparaten inzetbaar voor het maken van kant-en-klare onderdelen of prototypes.

Ondanks de groeiende vraag naar 3D-metaalprinters is de verkoop van andere typen industriële en professionele 3D-printers in het laatste kwartaal van vorig jaar ingezakt, zo blijkt uit cijfers van marktonderzoeker Context: er werden in 2015 24 procent minder professionele 3D-printers verkocht dan het jaar ervoor. Op de consumentenmarkt werden juist meer printers verkocht.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: 3Ders.org, Wohlers | Foto: By Soma Engineering (http://www.soma-eng.com/) [CC BY-SA 3.0 or CC BY-SA 3.0], via Wikimedia Commons

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Onze Loyalty Partners

Nieuws over duurzame ICT

De belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van ICT en automatisering kunt u vinden op de sectorpagina ICT.

We belichten in deze sector onder andere ontwikkelingen als energiezuinige datacenters, internet of things, innovatieve drones en andere ontwikkelingen binnen hardware en software met een impact op duurzaamheid. Uiteraard verliezen we de slimste start-ups niet uit het oog.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector ICT