Fairphone start productie duurzame smartphone

Fairphone start productie duurzame smartphone

05-06-2013 14:50 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Binnenkort gaat de productie van de eerste eerlijke smartphone van start. De Amsterdamse start-up Fairphone kreeg in korte tijd 5.000 orders voor de telefoon, die €325 kost.

Het halen van die doelstelling en de financiële hulp van een particuliere investeerder waren voldoende om de productie daadwerkelijk op te starten. Daarnaast heeft KPN toegezegd voorlopig 1.000 telefoons af te nemen en zijn er met andere telefoniebedrijven nog gesprekken gaande. In eerste instantie worden er 20.000 toestellen geproduceerd.

Fairphone wil zich onderscheiden van grote technologiebedrijven als Apple en Samsung met een smartphone waarin mineralen zijn verwerkt die worden gewonnen in een gebied in Congo waar geen gewapende strijd woedt. De smartphone, die draait op Android, wordt in elkaar gezet door de Chinese fabrikant A'Hong. Dat gebeurt volgens de initiatiefnemers onder fatsoenlijke arbeidsomstandigheden en tegen een fatsoenlijk loon. Het toestel is ook gemakkelijk te repareren.

Behalve uit Nederland zijn de eerste 5.000 orders voor een groot deel afkomstig uit Duitssprekende landen als Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk. De telefoon zal rond oktober worden geleverd.

Bron: ANP Foto: liewcf via Flickr.com

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Onze Loyalty Partners

Nieuws over duurzame ICT

De belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van ICT en automatisering kunt u vinden op de sectorpagina ICT.

We belichten in deze sector onder andere ontwikkelingen als energiezuinige datacenters, internet of things, innovatieve drones en andere ontwikkelingen binnen hardware en software met een impact op duurzaamheid. Uiteraard verliezen we de slimste start-ups niet uit het oog.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector ICT