Stratasys komt met geavanceerde 3D-printer

07-04-2016 19:12 | Door: Dimitri Reijerman

De Amerikaanse firma Stratasys heeft een 3D-printer op de markt gebracht die niet alleen objecten in vrijwel het volledige kleurenspectrum kan printen, maar ook in staat is om meerdere materiaalsoorten toe te passen.

De printer, dat typenummer J750 draagt, is in staat om door het mengen van basisinkten 360.000 verschillende kleuren toe te passen. Daarnaast stelt Stratasys dat de 3D-printer met tal van materiaalsoorten objecten kan creëeren, waaronder flexibele en transparante materialen. De printer kan tegelijkertijd tot zes verschillende materiaalsoorten teopassen.

3D-objecten, met maximale afmetingen van 490 x 390 x 200 millimeter en meerdere kleuren en/of materialen, zijn door de J759 in een printopdracht te produceren. Dat maakt het apparaat volgens Stratasys uniek in de huidige 3D-printermarkt.

De 3D-printer is bedoeld voor professioneel gebruik. Met de J750 kunnen bijvoorbeeld ontwerpers de tijd die nodig is voor productontwikkeling flink inkorten. Hoeveel de nieuwe 3D-printer gaat kosten, heeft Stratasys nog niet bekendgemaakt.

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Stratasys

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Onze Loyalty Partners

Nieuws over duurzame ICT

De belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van ICT en automatisering kunt u vinden op de sectorpagina ICT.

We belichten in deze sector onder andere ontwikkelingen als energiezuinige datacenters, internet of things, innovatieve drones en andere ontwikkelingen binnen hardware en software met een impact op duurzaamheid. Uiteraard verliezen we de slimste start-ups niet uit het oog.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector ICT