BMW zet VR-brillen in voor duurzame productontwikkeling

BMW VR

08-04-2016 17:36 | Door: Dimitri Reijerman

BMW gaat virtual reality (VR)-helmen van het bedrijf HTC inzetten bij de productontwikkeling van nieuwe voertuigen. Door de VH-brillen zijn nieuwe modellen goedkoper, sneller en duurzamer te bouwen.

De Duitse autofabrikant zegt dat vooral in de beginfase van de ontwikkeling van nieuwe automodellen veel tijd te besparen is met de inzet van VR-brillen. De VR-omgeving zorgt ervoor dat designers de gevolgen van elke productwijziging direct kunnen bekijken en beoordelen.

BMW VR

Bovendien kunnen teams van over de hele wereld dankzij de VR-helmen meewerken aan het ontwikkelproces, waardoor BMW geld kan besparen door niet-noodzakelijke zakenreizen te schrappen. Dit heeft ook direct duurzame voordelen, omdat de CO2-emissies op deze wijze dalen.

Lage investeringskosten

De investeringen voor BMW zijn relatief laag. Zo heeft het bedrijf gekozen voor Vive VR-brillen van de Taiwanese firma HTC, die ook op de consumentenmarkt te koop zijn. De bril behaalt een relatief hoge beeldverversingssnelheid van 90 beelden per seconde, wat ervoor zorgt dat gebruikers minder snel last krijgen van bewegingsziekte.

BMW heeft wel moeten investeren in de ontwikkeling van de benodigde ontwerpsoftware. Deze is gebaseerd op Unreal Engine 4, een 3D-engine die in veel games is toegepast. Verder heeft BMW een automodel gebouwd waarin ontwerpers kunnen plaatsnemen. Dit mixed reality-element moet het effect van het dragen van een VR-helm nog verder versterken.

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: BMW | Foto: BMW

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Onze Loyalty Partners

Nieuws over duurzame ICT

De belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van ICT en automatisering kunt u vinden op de sectorpagina ICT.

We belichten in deze sector onder andere ontwikkelingen als energiezuinige datacenters, internet of things, innovatieve drones en andere ontwikkelingen binnen hardware en software met een impact op duurzaamheid. Uiteraard verliezen we de slimste start-ups niet uit het oog.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector ICT