Schiphol werkt samen met Startupbootcamp Smart City & Living

Startupbootcamp

11-04-2016 16:22 | Door: Dimitri Reijerman

Schiphol Group is een samenwerking aangegaan met accelerator Startupbootcamp. De luchthaven gaat drie jaar lang start-ups uit het Smart City & Living-programma ondersteuning geven.

Onder Smart City & Living vallen onder andere tech-thema's als internet-of-things, open data, smart health, smart grids en smart mobility. Bij de maandag gestartte 2016-editie nemen elf jonge bedrijven mee aan het acceleratieprogramma. Zogeheten mentoren van de Schiphol Group gaat hen begleiden over zaken als slimme logistiek, infrastructuur en energiestromen.

Van de samenwerking met Schiphol kunnen niet alleen de deelnemende start-ups maar ook de luchthaven volop profiteren, zegt Patrick de Zeeuw, medeoprichter van Startupbootcamp: “Dat een grote, internationale en complexe organisatie als Schiphol onze Smart City & Living-bedrijven gaat begeleiden, is zeer goed nieuws voor de start-ups, Startupbootcamp én voor de Schiphol Group zelf. De experts van Schiphol hebben als geen ander verstand van en ervaring met slimme oplossingen op het gebied van mobiliteit, ruimtelijke planning en energie. Dit geeft jonge bedrijven inzicht in de mogelijke toepassingen en ‘vermarkting’ van hun innovaties.”

Ook Schiphol zegt nieuwe initiatieven nauwgezet in de gaten te houden: "We verwachten dat de innovatieve ideeën en daadkracht van startups ons zal inspireren en ons verder helpt om onze klanten zo goed mogelijk te bedienen. We kijken erg uit naar deze samenwerking," zegt Robert Lenterman, directeur Treasury & Riskmanagement bij de Schiphol Group.

Het acceleratorprogramma loopt 3 maanden. Uiteindelijk presenteren de elf start-ups hun ideeën aan meer dan driehonderd investeerders en partners. Naast Schiphol doen ook ING, Vodafone, Eneco, Cisco, Delta Lloyd en PwC mee.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Startupbootcamp | Foto: Startupbootcamp

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Onze Loyalty Partners

Nieuws over duurzame ICT

De belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van ICT en automatisering kunt u vinden op de sectorpagina ICT.

We belichten in deze sector onder andere ontwikkelingen als energiezuinige datacenters, internet of things, innovatieve drones en andere ontwikkelingen binnen hardware en software met een impact op duurzaamheid. Uiteraard verliezen we de slimste start-ups niet uit het oog.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector ICT