Watly wil duurzame hattrick scoren

12-04-2016 16:01 | Door: Dimitri Reijerman

De start-up Watly zoekt financiering voor zijn gelijknamige systeem waarmee vervuild water schoon is te maken. De energie is afkomstig van zonnepanelen, terwijl de Watly 3.0 ook internet kan aanbieden.

Watly richt zich op arme landen waarin de infrastructuur op een laag niveau is. Het Watly-systeem kan met behulp van membranen, verhitting met zonnewarmte en andere processen tot 5.000 liter water per dag reinigen of zelfs ontzouten.

Om dit proces mogelijk te maken betrekt Watly 3.0 zijn stroom uit zonnepanelen. Op het dak liggen circa veertig panelen die elk 10 kilowatt kunnen leveren en tot 70 kilowattuur per dag. De groene stroom vloeit naar een geïntegreerd accusysteem van 140 kilowattuur.

De makers willen Watly ook gebruiken om in de directe omgeving draadloos internet aan te bieden. Er zijn ook koppelingen mogelijk met naburige Watly's, terwijl de directe internetkoppeling via 4g of satelliet kan verlopen.

Indiegogo

Een veel kleinere versie van de Watly, de 2.0-uitvoering, is al eerder met succes getest in Ghana. Ook daar wist Watly schoon drinkwater te produceren. De 3.0-editie is 40 meter lang en moet zeker vijftien jaar probleemloos kunnen draaien. De bouw van een enkele installatie kost naar schatting $ 75.000. Om het project van de grond te krijgen, is een inzamelingsactie via Indiegogo gestart.

Watly

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Watly | Foto: Watly

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Onze Loyalty Partners

Nieuws over duurzame ICT

De belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van ICT en automatisering kunt u vinden op de sectorpagina ICT.

We belichten in deze sector onder andere ontwikkelingen als energiezuinige datacenters, internet of things, innovatieve drones en andere ontwikkelingen binnen hardware en software met een impact op duurzaamheid. Uiteraard verliezen we de slimste start-ups niet uit het oog.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector ICT