Airport Weeze verjaagt als eerste vogels met robotvalken

Robird

14-04-2016 17:29 | Door: Dimitri Reijerman

De Duitse luchthaven Airport Weeze heeft als eerste vliegveld de Robird-vogels van de firma Clear Flight Solutions ingezet. De robotslechtvalk verjaagt vogels in en rond de luchthaven.

Airport Weeze ligt vlak over de Duitse grens ter hoogte van Nijmegen. Clear Flight Solutions zegt te kunnen profiteren de soepelere regels op Weeze, maar ook van het relatief beperkte aantal vliegbewegingen.

Het bedrijfje, een spin-off van de Universiteit Twente, spreekt van een doorbraak. CEO Nico Nijenhuis laat op LinkedIn weten: “We vliegen met onze Robirds en drones al op veel plekken, maar de stap naar een luchthaven is enorm. Er is al jaren veel interesse van luchthavens, waaronder Schiphol, maar de Nederlandse wet- en regelgeving maakt het lastig daar operationeel te zijn. In Duitsland is het eenvoudiger, vandaar dat we nu uitwijken naar Weeze.”

Inmiddels is Clear Flight Solutions begonnen met het trainen van personeel op Weeze. Naast een piloot om de Robird te besturen is er een observer nodig die het vliegverkeer in de gaten kan houden tijdens vluchten met de robotslechtvalk.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Clear Flight Solutions | Foto: Clear Flight Solutions

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Onze Loyalty Partners

Nieuws over duurzame ICT

De belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van ICT en automatisering kunt u vinden op de sectorpagina ICT.

We belichten in deze sector onder andere ontwikkelingen als energiezuinige datacenters, internet of things, innovatieve drones en andere ontwikkelingen binnen hardware en software met een impact op duurzaamheid. Uiteraard verliezen we de slimste start-ups niet uit het oog.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector ICT