Duurzaamste datacenter draagt bij aan energieneutraal Delft

06-05-2016 10:15 | Door: Fitria Jelyta

The Datacenter Group (TDCG) draagt met een van de energiezuinigste datacenters van Nederland bij aan een project om Delft energieneutraal te maken.

Dat schrijft Emerce. Voor dit project heeft het bedrijf samen met de gemeente Delft de zogeheten e-Deal ondertekend. Hiermee zegt TDCG in te zetten op energiebesparing, duurzame productie van energie en intelligente energiesystemen.

Zo maakt het datacenter van TDCG in Amsterdam gebruik van ‘kartonkoeling’ om de hitte van servers af te voeren. De kartonnen constructie in de zijmuren maakt het gebruik van energievretende airconditioning overbodig. 

Duurzaamste technologiepark van Nederland

Voor het energieneutraal maken van Delft is TDCG betrokken bij het Zero-Emissions-Technopolis-project. Hierin werkt het bedrijf samen met onder andere Exact, 3M en de TU Delft om het Delftse Technopolis-terrein te transformeren tot het duurzaamste technologiepark van Nederland.

Naast het besparen van het energieverbruik in het datacenter, werkt TDCG aan de vermindering van CO2-uitstoot en afval. 

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Emerce, The Datacenter Group | Foto: Dmitry Kirillov, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Onze Loyalty Partners

Nieuws over duurzame ICT

De belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van ICT en automatisering kunt u vinden op de sectorpagina ICT.

We belichten in deze sector onder andere ontwikkelingen als energiezuinige datacenters, internet of things, innovatieve drones en andere ontwikkelingen binnen hardware en software met een impact op duurzaamheid. Uiteraard verliezen we de slimste start-ups niet uit het oog.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector ICT