Apple investeert $ 1 mrd in Chinese concurrent van Uber

14-05-2016 07:30 | Door: Fitria Jelyta

Met een investering van $ 1 mrd wil Apple de Chinese taxidienst Didi Chuxing helpen bij het bereiken van een grotere doelgroep in de Chinese markt.

Dat schrijft persbureau Reuters. Didi Chuxing, de Chinese concurrent van Uber, maakt dagelijks 11 miljoen taxiritten mogelijk. Zo heeft het bedrijf een marktaandeel van 87 procent binnen de Chinese markt voor taxideelsystemen.

Apple zegt via deze investering meer inzicht te verkrijgen in verschillende Chinese marktsegmenten. De investering in Didi Chixung toont aan dat Apple meer variatie wil brengen in de diensten die het bedrijf biedt. Daarnaast wijst deze investering op het verbeteren van de banden van Apple met de Chinese regering, zeggen analisten tegen Reuters.

Zelfrijdende deelauto

Volgens Patrick Moorhead, analist bij adviesbureau Moor Insights & Strategy, haalt de technologiegigant veel winst uit diensten als Apple Pay en Apple Music. Dat terwijl de verkoopcijfers van de iPhone en iPad zijn gedaald, schrijft de Volkskrant.

Eerder maakte de techreus bekend aan een elektrische auto te werken. Apple zou deze elektrische auto in Duitsland als onderdeel van een deelautodienst aan de man willen brengen. Ondanks alle geruchten is de Apple-auto geen zelfrijdend model. 

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Reuters | Foto: James Whatley, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Onze Loyalty Partners

Nieuws over duurzame ICT

De belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van ICT en automatisering kunt u vinden op de sectorpagina ICT.

We belichten in deze sector onder andere ontwikkelingen als energiezuinige datacenters, internet of things, innovatieve drones en andere ontwikkelingen binnen hardware en software met een impact op duurzaamheid. Uiteraard verliezen we de slimste start-ups niet uit het oog.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector ICT