‘ICT kan wereldwijde CO2-uitstoot met 37 procent reduceren’

25-05-2016 12:16 | Door: Fitria Jelyta

Uit een onderzoeksrapport van Britse telecomgigant BT Group blijkt dat ICT en smart city-technologie de wereldwijde CO2-uitstoot in 2030 met 1,5 gigaton kan reduceren.

Deze wereldwijde CO2-reductie is gelijk aan 37 procent van de wereldwijde CO2-uitstoot in 2012. Om de vermindering van koolstofemissies te bewerkstelligen, zouden ICT-toepassingen energiesystemen in gebouwen en fabrieken kunnen aansturen. Dit moet de energie-efficiëntie verhogen en daarmee energieverspilling tegengaan.

Digitalisering van de industrie

Daarnaast verwacht BT dat de ICT-sector in de toekomst een omzet van € 678 mrd realiseert en een kostenbesparing van € 643 mrd oplevert.

“Een intensiever gebruik van ICT-oplossingen draagt bij aan het behalen van de doelstellingen die de Europese Unie heeft vastgesteld op het gebied van CO2-reductie”, zegt Larry Stone, president of Government & Public Affairs bij BT Group. “Deze potentiele winst uit de digitalisering van de industrie en de overheden, hoe we werken en consumeren, is belangrijk voor onze toekomst.”

Economische voordeel

Groot-Brittannië en Duitsland blijken de grootste landen te zijn die ICT breed toepassen om CO2-uitstoot terug te dringen. Verder meldt de BT in het onderzoeksrapport dat Frankrijk tot € 191 mrd winst kan behalen door CO2-besparende ICT-oplossingen toe te passen. In Italië kan de ICT-sector een winst van € 117 mrd opleveren en in Spanje € 113 mrd. 

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: BT Group | Foto: BT Group (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Onze Loyalty Partners

Nieuws over duurzame ICT

De belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van ICT en automatisering kunt u vinden op de sectorpagina ICT.

We belichten in deze sector onder andere ontwikkelingen als energiezuinige datacenters, internet of things, innovatieve drones en andere ontwikkelingen binnen hardware en software met een impact op duurzaamheid. Uiteraard verliezen we de slimste start-ups niet uit het oog.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector ICT