Tropische datacenters Singapore 40 procent energiezuiniger

03-06-2016 12:05 | Door: Erik Verheggen

Singapore wil de slimste stad ter wereld worden. Een nieuw type datacenter moet de ICT die daar voor nodig is duurzamer en goedkoper maken.

De stadstaat doet proeven met zogenoemde tropische datacenters (TDC). Dit zijn rekencentra die bij een hogere temperatuur en luchtvochtigheid kunnen werken dan bestaande datacenters. Daardoor is volgens de Singaporese overheid 40 procent minder energie nodig voor de koeling.

De website Business Cloud News meldt dat het tropische datacenter moet werken bij een maximumtemperatuur van 38 graden Celsius en een luchtvochtigheid van 90 procent. Conventionele centra moeten worden gekoeld naar 20 tot 25 graden Celsius, bij een luchtvochtigheid van 50 tot 60 procent.

Energiezuinig

Singapore is met 8.000 mensen per vierkante kilometer een van de drukst bevolkte landen ter wereld. De metropool wil de eerste smart nation van de wereld wil worden. De overheid investeert fors in infrastructuur waarin alles en iedereen met elkaar verbonden is. De daarvoor benodigde rekenkracht is enorm. Singapore introduceerde in 2014 een programma om energiezuinige datacenters te ontwikkelen.

Singapore werkt binnen het project samen met Dell, ERS, Fujitsu, Hewlett Packard Enterprise, Huawei, Intel, Keppel Data Centres, The Green Grid, en Nanyang Technological University.

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Business Cloud News, Networks Asis | Foto: Mitch Altman, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Erik Verheggen

Hoofdredacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt alles wat te maken heeft met grondstofgebruik en de circulaire economie. Altijd op zoek naar sector-overstijgende oplossingen.Onze Loyalty Partners

Nieuws over duurzame ICT

De belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van ICT en automatisering kunt u vinden op de sectorpagina ICT.

We belichten in deze sector onder andere ontwikkelingen als energiezuinige datacenters, internet of things, innovatieve drones en andere ontwikkelingen binnen hardware en software met een impact op duurzaamheid. Uiteraard verliezen we de slimste start-ups niet uit het oog.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector ICT