Apple heeft te veel duurzame stroom en richt energiebedrijf op

10-06-2016 09:52 | Door: Erik Verheggen

Apple is nu ook een energiebedrijf. De iPhone-fabrikant heeft plannen om ruim 500 megawatt aan zonneprojecten te bouwen. Apple Energy moet de overschotten gaan verkopen.

Volgens de website 9to5Mac heeft Apple het nieuwe energiebedrijf onlangs opgericht zonder er ruchtbaarheid aan te geven.

Het bedrijf uit Cupertino heeft de ambitie om zijn datacenters en winkels op 100 procent duurzame stroom te laten draaien. Daarvoor zet Apple groots in op zonne-energie. Zo heeft het bedrijf alleen al op zijn nieuwe hoofdkantoor 14 megawatt aan zonnepanelen gelegd en ionvesteerd het wereldwijd in zonneparken.

Elektrische auto

De zon is vooral gedurende de dag beschikbaar. De datacenters draaien echter 24 uur per dag, en de winkels zijn ook open in de avonden. Apple komt dus met tekorten en overschotten te zitten, waarvoor het bedrijf de markt op moet.

Volgens 9to5Mac heeft Apple echter ook andere plannen met Apple Energy. Het bedrijf zou aan alle eisen voldoen om ook stroom te leveren aan eindgebruikers. Met de ontwikkeling van een eigen elektrische auto en mogelijk laadvoorzieningen, liggen er kansen om een geheel nieuwe markt aan te boren.

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: 9to5Mac, Mashable | Foto: Geoff Stearns, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Erik Verheggen

Hoofdredacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt alles wat te maken heeft met grondstofgebruik en de circulaire economie. Altijd op zoek naar sector-overstijgende oplossingen.Onze Loyalty Partners

Nieuws over duurzame ICT

De belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van ICT en automatisering kunt u vinden op de sectorpagina ICT.

We belichten in deze sector onder andere ontwikkelingen als energiezuinige datacenters, internet of things, innovatieve drones en andere ontwikkelingen binnen hardware en software met een impact op duurzaamheid. Uiteraard verliezen we de slimste start-ups niet uit het oog.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector ICT