Miljoenen liters water voor NSA-centrum in woestijn

Miljoenen liters water voor NSA-centrum in woestijn

30-07-2013 10:29 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Een massaal datacentrum dat de Amerikaanse inlichtingendienst NSA bouwt heeft een enorme milieu-impact.

Zo zal het datacentrum volgens lokale media grote hoeveelheden energie nodig hebben. Het centrum zal ongeveer 65 megawatt aan elektriciteit verbruiken. De jaarlijkse stroomrekening wordt geschat op zo'n $18 mln.

Vooral opmerkelijk is dat het centrum 6,4 miljoen liter water per dag gaat gebruiken, waarmee de installatie goed is voor 1 procent van de totale watervoorziening in de woestijnstaat Utah.

De NSA is in opspraak geraakt na de onthullingen van klokkenluider Edward Snowden die bekend maakte dat de dienst op grote schaal mensen bespioneert. Telefoongegevens worden bijgehouden, alsmede data van zoekmachines en sociale media.

Dat levert enorme hoeveelheden data op, waarvoor het agentschap grote datacentra nodig heeft. De NSA bouwt aan 10.000 vierkante meter aan computerservers verdeeld over twee locaties. De grootste komt te staan in Bluffdale, Utah.

De burgemeester van Bluffdale zegt dat een derde van het water hergebruikt kan worden om bijvoorbeeld de parken in de stad te besproeien. Ook zal de installatie niet meteen op volle kracht draaien en is er dus tijd om de watervoorziening te creëren.

Bron: IPS

Foto: Michael Kappel via Flickr.com

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Onze Loyalty Partners

Nieuws over duurzame ICT

De belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van ICT en automatisering kunt u vinden op de sectorpagina ICT.

We belichten in deze sector onder andere ontwikkelingen als energiezuinige datacenters, internet of things, innovatieve drones en andere ontwikkelingen binnen hardware en software met een impact op duurzaamheid. Uiteraard verliezen we de slimste start-ups niet uit het oog.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector ICT