Samsung investeert $ 1,2 mrd in ‘mensgerichte’ IoT

23-06-2016 09:45 | Door: Fitria Jelyta

De komende vier jaar investeert Samsung $ 1,2 mrd in onderzoek naar en de ontwikkeling van Internet of Things (IoT)-technologie. Deze apparaten moeten het leven van gebruikers gemakkelijker en aangenamer maken.

Het onderzoek wordt geleid door het onderzoekscentrum van de elektronicafabrikant in de Verenigde Staten. Hierin zegt Samsung samen te werken met industrie en overheid om te laten zien hoe IoT een bijdrage aan de maatschappij kan leveren en vraagstukken kan oplossen.

Als voorbeeld van mensgerichte IoT noemt Dr. Oh-Hyun Kwon, vice-president en CEO van Samsung, slimme toepassingen in de zorgsector. “Vandaag de dag verandert IoT de levens van mensen al, bijvoorbeeld door het mogelijk te maken dat oudere mensen langer thuis kunnen blijven wonen”, zei hij tijdens het congres Internet of Things: Transforming the Future, dat het concern in Washington D.C. organiseerde.

Voordelen van IoT

“We kunnen mensen uit ziekenhuizen en verpleeghuizen houden. Nu mensen steeds ouder worden, kunnen we deze voordelen en kostenbesparing niet negeren.” Om dit mogelijk te maken, stelt de Samsung-CEO voor om alle beschikbare technologie open te stellen aan ontwikkelaars en ondernemers. Ook de wetgeving moet de ontwikkeling van IoT niet in de weg staan, stelt Kwon.

Zo kondigde Samsung zijn rol aan als medeoprichter van de National IoT Strategy Dialogue. Met dit initiatief gaat Samsung samen met andere spelers in de ICT-sector beleidsmakers informeren over de voordelen van IoT voor mensen, gemeenschappen, ondernemers en de economie.

Geen voedselverspilling

Begin dit jaar ontwikkelde Samsung een nieuwe koelkast die registreert welke voedingsmiddelen zich in het apparaat bevinden en welke moeten worden aangevuld. Ook houdt de koelkast houdbaarheidsdata bij. Dit moet bederf van producten en daaruit voortvloeiende voedselverspilling tegengaan.

Daarnaast maakte de elektronicaproducent bekend leaseconstructies en servicecontracten te ontwikkelen voor al zijn producten. Dit moet de hoeveelheid e-waste verminderen. Het concern wil bijvoorbeeld samenwerken met vastgoedeigenaren in Londen die volledig ingerichte appartementen verhuren. 

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Samsung | Foto: Kārlis Dambrāns, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Onze Loyalty Partners

Nieuws over duurzame ICT

De belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van ICT en automatisering kunt u vinden op de sectorpagina ICT.

We belichten in deze sector onder andere ontwikkelingen als energiezuinige datacenters, internet of things, innovatieve drones en andere ontwikkelingen binnen hardware en software met een impact op duurzaamheid. Uiteraard verliezen we de slimste start-ups niet uit het oog.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector ICT