Google koopt alle windstroom uit twee Scandinavische parken

windmolens windenergie

04-07-2016 07:01 | Door: Erik Verheggen

Google neemt tot 2029 alle duurzame stroom af van Scandinavische windparken. Het bedrijf is sinds 2007 klimaatneutraal, maar moet steeds op zoek naar duurzame elektriciteit.

Dat meldt Reuters. Het Noorse windpark Tellenes wordt in 2017 operationeel en moet dan 160 megwatt leveren. Google neemt daarna twaalf jaar lang alle elektriciteit af. Samen met de stroom uit het Zweede windpark Mariestad, dat in 2018 online komt, heeft de zoekmachinereus 236 megawatt nieuwe duurzame elektriciteit verworven voor zijn datacenters.

Windparken

De Noorse overeenkomst is voor Google het grootste Europese afnamecontract voor stroom uit windparken. In de Eemshaven neemt Google de volledige productie af van het windpark Delfzijl Noord. 19 windturbines van Eneco produceren daar bijna 63 megawatt.

Google heeft nu in totaal 500 megawatt aan Europese windmolens in gebruik om zijn activiteiten van duurzame windenergie te voorzien.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Reuters, Vestas, Eneco | Foto: Vestas

Door: Erik Verheggen

Hoofdredacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt alles wat te maken heeft met grondstofgebruik en de circulaire economie. Altijd op zoek naar sector-overstijgende oplossingen.Onze Loyalty Partners

Nieuws over duurzame ICT

De belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van ICT en automatisering kunt u vinden op de sectorpagina ICT.

We belichten in deze sector onder andere ontwikkelingen als energiezuinige datacenters, internet of things, innovatieve drones en andere ontwikkelingen binnen hardware en software met een impact op duurzaamheid. Uiteraard verliezen we de slimste start-ups niet uit het oog.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector ICT