Waarom Vodafone stopt met de publicatie van jaarverslagen

09-07-2016 09:01 | Door: Fitria Jelyta

Vodafone stopt met het publiceren van geïntegreerde jaarverslagen. Het telecombedrijf stapt over op real-time reporting. Zo krijgen stakeholders op elk moment van het jaar een overzicht van de strategische en financiële voortgang binnen het bedrijf.

Real-time reporting maakt volgens Vodafone een separaat jaarverslag overbodig. De informatie in de jaarverslagen krijgt een vaste plek binnen de reguliere website van Vodafone. In tegenstelling tot een jaarverslag krijgen betrokken partijen geen terugblik op de activiteiten, maar een actueel overzicht van wat op dat moment de relevante ontwikkelingen zijn.

Actuele informatie

Zo wordt de informatie niet alleen actueler, maar ook interessanter, toegankelijker en relevanter, stelt Vodafone. “Een jaarverslag bevat vaak uitgebreide strategische en financiële informatie, die bij publicatie al voor 90 procent oud nieuws is”, zegt Barbara Jongerden, directeur Corporate Affairs & Strategie bij Vodafone Nederland, in een persbericht.

“Door het jaar heen zie je vaak juist het omgekeerde; bij nieuwe ontwikkelingen ontbreekt een logische koppeling met de achterliggende strategische relevantie. Dat lossen wij op met real-time reporting via Vodafone Intouch.”

Milieu winst- en verliesrekening

Eerder heeft Vodafone een milieu winst- en verliesrekening opgesteld, waaruit blijkt dat het telecombedrijf vooral door energie-efficiëntie de CO2-uitstoot kan verminderen. “Het energiegebruik en stroomgebruik van bijvoorbeeld datacenters, zendmasten, maar ook de mobiele telefoons van onze klanten. Die gebruiken veel energie en die energie hebben wij vergroend”, legt Martin de Jong, Sustainable Business manager bij Vodafone, uit in een uitzending van DuurzaamBV Radio.

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Vodafone | Foto: Jonathan Oakley, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Onze Loyalty Partners

Nieuws over duurzame ICT

De belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van ICT en automatisering kunt u vinden op de sectorpagina ICT.

We belichten in deze sector onder andere ontwikkelingen als energiezuinige datacenters, internet of things, innovatieve drones en andere ontwikkelingen binnen hardware en software met een impact op duurzaamheid. Uiteraard verliezen we de slimste start-ups niet uit het oog.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector ICT