Opschaling Fairphone: Mobiel.nl omarmt modulaire smartphone

Fairphone 2

13-07-2016 10:29 | Door: Erik Verheggen

De Fairphone bestaat al een tijd, maar was nog maar mondjesmaat beschikbaar. Online retailer Mobiel.nl neemt het toestel als eerste op in zijn assortiment.

Dat meldt Fairphone. Mobiel.nl is de grootste, individuele verkoper van smartphones en abonnementen in Nederland. Dankzij de nieuwe commerciële samenwerking kunnen consumenten nu de Fairphone 2 in combinatie met een abonnement van de grote telecomproviders aanschaffen.

Fairphone 2 modulaire telefoon

Zakelijke klanten kunnen de Fairphone 2 verkrijgen via GSMwijzerzakelijk, een partner van Mobiel.nl.

Eerlijke smartphone

"Door samen te werken met Fairphone, zijn we in staat om een eerlijke smartphone aan te bieden aan onze klanten”, zegt Wouter Jansen van Mobiel.nl. “Bovendien zijn we ook de eerste winkel die de modulaire Fairphone 2 in combinatie kunnen aanbieden met een contract van alle Nederlandse telecomproviders.”

Fairphone heeft 40.000 Fairphone 2 toestellen verkocht aan consumenten in heel Europa. In Nederand kon dat alleen via Fairphone zelf of bij KPN.

Naast het dekken van de kosten voor de telefoon zelf, steunt Fairphone ook veel goede doelen in de waardeketen. Zo wordt bewust gekozen voor conflictvrije en ‘fairtrade’-mineralen en helpt Fairphone bij het verbeteren van arbeidsomstandigheden in de fabrieken en het recyclen van oude telefoons in Afrika.

Lees ook:

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Fairphone | Foto's: Fairphone

Door: Erik Verheggen

Hoofdredacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt alles wat te maken heeft met grondstofgebruik en de circulaire economie. Altijd op zoek naar sector-overstijgende oplossingen.Onze Loyalty Partners

Nieuws over duurzame ICT

De belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van ICT en automatisering kunt u vinden op de sectorpagina ICT.

We belichten in deze sector onder andere ontwikkelingen als energiezuinige datacenters, internet of things, innovatieve drones en andere ontwikkelingen binnen hardware en software met een impact op duurzaamheid. Uiteraard verliezen we de slimste start-ups niet uit het oog.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector ICT