Microsoft verduurzaamt Boeing-vluchten met cloudplatform

Boeing cockpit

23-07-2016 08:00 | Door: Fitria Jelyta

De Amerikaanse vliegtuigfabrikant Boeing gaat een samenwerking aan met Microsoft om zijn vluchten efficiënter en zuiniger te maken. Hiervoor zetten de partijen het Microsoft-cloudplatform Azure in.

Door gebruik te maken van Microsoft Azure, wil Boeing datasets van verschillende bronnen kunnen analyseren. Zo wil de vliegtuigbouwer de cloud-technologie inzetten om luchtvaartmaatschappijen te helpen bij voorraadbeheer en het efficiënter plannen van piloten en cabinepersoneel. Daarnaast moet de technologie leiden tot een proactieve aanpak om onderhoudswerkzaamheden aan het toestel te verrichten, zonder dat passagiers vluchtvertragingen oplopen.

“Boeings expertise en uitgebreide luchtvaartdata in combinatie met de cloud-technologie van Microsoft moeten innovatie op het gebied van vliegtuigonderhoud en vluchtoptimalisatie versnellen, waardoor luchtvaartmaatschappijen kosten kunnen verlagen en de operationele efficiëntie kunnen verbeteren”, zegt Kevin Crowley, Boeing vice president of digital aviation, in een persbericht.

Brandstofzuinige luchtvaart

Boeing biedt via zijn dochterbedrijven AerData en Jeppesen een reeks analytische tools die door meer dan driehonderd luchtvaartmaatschappijen wereldwijd worden gebruikt om vluchten efficiënter te maken. Met deze applicaties kan Boeing naar eigen zeggen de kosten voor het plannen van cabinepersoneel met 7 procent verminderen en een aanzienlijke brandstofbesparing per vlucht realiseren.

Door samen te werken met Microsoft wil Boeing verschillende toepassingen vinden voor de bestaande applicaties en daarmee niet alleen luchtvaartmaatschappijen, maar ook andere organisaties in de luchtvaartindustrie efficiënter laten werken.

Meer toegang tot cloud computing

Eerder maakte Microsoft bekend 70.000 NGO’s en universiteiten over een periode van drie jaar gratis toegang te verlenen tot zijn Azure-cloudplatform. Zo wil de softwaregigant cloud computing voor een bredere doelgroep toegankelijk maken. De technologie is ingezet om onder andere nieuwe medicijnen te ontwikkelen. Daarnaast kan de gebundelde rekenkracht helpen bij het beschermen van het regenwoud in Brazilië. 

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Techcrunch, Boeing | Foto: Bill Larkins via Flickr, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Onze Loyalty Partners

Nieuws over duurzame ICT

De belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van ICT en automatisering kunt u vinden op de sectorpagina ICT.

We belichten in deze sector onder andere ontwikkelingen als energiezuinige datacenters, internet of things, innovatieve drones en andere ontwikkelingen binnen hardware en software met een impact op duurzaamheid. Uiteraard verliezen we de slimste start-ups niet uit het oog.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector ICT