Stadskantoor Utrecht schakelt sensoren in om duurzaamheid te vergroten

18-08-2016 10:00 | Door: Hidde Middelweerd

QwikSense heeft 300 werkplekken in het Stadskantoor Utrecht uitgerust met sensoren.

Met de data die hieruit voortkomt, krijgt de gemeente Utrecht meer inzicht in hoe het klimaat binnen het pand werkt. Aan de hand van die data kan het de duurzaamheid van het pand optimaliseren.

Het Stadskantoor Utrecht ontving eerder al een Breeam-certificaat van twee sterren, vanwege verschillende energiebesparende maatregelen. Denk hierbij aan driedubbel glas, zonnecollectoren, zonnepanelen en groene daken.

Internet of Things

QwikSense, gespecialiseerd in het monitoren en analyseren van duurzaamheid en leefklimaat in gebouwen, verbond de sensoren met het internet via het IoT-netwerk van het bedrijf Aerea, dat connectiviteitdiensten voor Internet of Things levert.

De sensoren meten de aanwezigheid van medewerkers, CO2-waarden, temperatuur en luchtvochtigheid. 

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Lubbers De Jong | Foto: FaceMePLS via Flickr, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Hidde Middelweerd

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren ICT, Transport & Logistiek en Mobiliteit.Onze Loyalty Partners

Nieuws over duurzame ICT

De belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van ICT en automatisering kunt u vinden op de sectorpagina ICT.

We belichten in deze sector onder andere ontwikkelingen als energiezuinige datacenters, internet of things, innovatieve drones en andere ontwikkelingen binnen hardware en software met een impact op duurzaamheid. Uiteraard verliezen we de slimste start-ups niet uit het oog.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector ICT