HP pakt broeikasgassen in hele keten aan

HP pakt broeikasgassen in hele keten aan

02-10-2013 11:17 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Technologiereus HP verbreedt zijn horizon: in samenwerking met het WNF wil het de uitstoot van broeikasgassen in zijn gehele keten verminderen.

Het doel van HP is om een 20 procent reductie van broeikasgassen te realiseren in de productie en transport over zijn gehele leveringsketen, tegen 2020. Het programma werd opgesteld in samenwerking met WNF.

De potentiële impact van het plan wordt pas echt duidelijk wanneer er naar de lijst van leveranciers gekeken wordt. Daarop staan 100 verschillende leveranciers die tezamen 95 procent van HP’s materialen en diensten leveren.

Deze reductie van 20 procent is ten opzichte van het niveau van 2010 en betekent een vermindering van 2 miljoen ton aan broeikasgassen. Volgens de Amerikaanse Environmental Protection Agency staat dat gelijk aan de jaarlijkse broeikasgasemissies van elektriciteit van zo’n 300.000 Amerikaanse huishoudens.

 

Begeleiding

 

Om het plan te realiseren zal HP zijn partners begeleiden met trainingen en workshops.

HP gaat partners belonen voor het stellen en behalen van doelen om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen via het Social en Environmental Responsibility Rating (SER) systeem.

Ook zullen de bestaande programma’s voor energie-efficiëntie voor partners worden uitgebreid. Hier komt de focus vooral te liggen op takken waar veel wordt uitgestoten, zoals fabrikanten van LCD-schermen en transport. De doelstelling is dat de partners in de keten het welzijn van medewerkers, de gemeenschap en het milieu bovenaan stellen.

Door voortdurend te meten en het jaarlijks uitbrengen van openbare rapportage via HP’s Global Citizenship Report wil HP het bewustzijn onder zijn leveranciers verhogen en de geboekte vooruitgang tonen.

Bron: HP

Foto: hpnews via Flickr

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Onze Loyalty Partners

Nieuws over duurzame ICT

De belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van ICT en automatisering kunt u vinden op de sectorpagina ICT.

We belichten in deze sector onder andere ontwikkelingen als energiezuinige datacenters, internet of things, innovatieve drones en andere ontwikkelingen binnen hardware en software met een impact op duurzaamheid. Uiteraard verliezen we de slimste start-ups niet uit het oog.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector ICT