Leverancier van Apple draait volledig op duurzame energie

22-08-2016 07:50 | Door: Hidde Middelweerd

Lens Technologies, een belangrijke Chinese leverancier van Apple, gaat al zijn Apple-gerelateerde activiteiten uitvoeren op duurzame energie.

Het bedrijf vermijdt daarmee een jaarlijkse uitstoot van 450.000 ton aan koolstofdioxide, vergelijkbaar met het verbruik van ongeveer 380.000 Chinese huishoudens. Dit meldt Apple in een persbericht. Apple werkt nauw samen met leveranciers in China om hun koolstofuitstoot en afvalproductie terug te dringen.

Windenergie

Lens Technologies, verantwoordelijk voor glasproductie voor Apple, wil aan het eind van 2018 volledig op duurzame energie draaien wat betreft zijn diensten voor Apple. Om dit te bereiken heeft het bedrijf overkomsten gesloten met verschillende lokale windparken.

“We willen laten zien dat het mogelijk is om verantwoord te produceren. Deze stap is daar een goed voorbeeld van”, zegt Lisa Jackson, Apple’s vicepresident van milieu, beleid en sociale initiatieven.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Apple | Foto: public domain (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Hidde Middelweerd

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren ICT, Transport & Logistiek en Mobiliteit.Onze Loyalty Partners

Nieuws over duurzame ICT

De belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van ICT en automatisering kunt u vinden op de sectorpagina ICT.

We belichten in deze sector onder andere ontwikkelingen als energiezuinige datacenters, internet of things, innovatieve drones en andere ontwikkelingen binnen hardware en software met een impact op duurzaamheid. Uiteraard verliezen we de slimste start-ups niet uit het oog.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector ICT