Apple bestrijdt oververhitting van batterijen met nieuwe technologie

22-08-2016 12:15 | Door: Hidde Middelweerd

Apple introduceert een nieuwe batterij technologie die oververhitting van batterijen tegen gaat. Het gaat om een speciale beschermlaag, die ervoor zorgt dat batterijen langer meegaan.

Dit maakte Apple onlangs bekend in patent dat onlangs gepubliceerd werd.

Beschermlaag

De speciale coating beschermt de accu tegen lithium dendrieten. Dit is een soort metaal dat ontstaat op de anode, tijdens het opladen van een batterij. Het metaal kan zich op den duur ophopen in een bepaalde richting en een geleider raken. Als dit gebeurt, ontstaat er kortsluiting en raakt de batterij mogelijk oververhit.

Oververhitting van de batterij kan ertoe leiden dat een batterij vlam vat, waardoor de hele smartphone beschadigd wordt.

Apple

Wanneer (en of) Apple de nieuwe technologie in gebruik neemt, is vooralsnog onbekend.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: PatentlyApple.com | Foto: Martin Abegglen via Flickr, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Hidde Middelweerd

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren ICT, Transport & Logistiek en Mobiliteit.Onze Loyalty Partners

Nieuws over duurzame ICT

De belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van ICT en automatisering kunt u vinden op de sectorpagina ICT.

We belichten in deze sector onder andere ontwikkelingen als energiezuinige datacenters, internet of things, innovatieve drones en andere ontwikkelingen binnen hardware en software met een impact op duurzaamheid. Uiteraard verliezen we de slimste start-ups niet uit het oog.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector ICT