Samsung gaat gebruikte smartphones renoveren en weer verkopen

25-08-2016 18:30 | Door: Hidde Middelweerd

Samsung start binnenkort een nieuw initiatief waarbij het gebruikte smartphones restaureert en vervolgens doorverkoopt tegen een lager tarief. Dit om de levensduur van smartphones aanzienlijk te verlengen.

Dit meldt Reuters, naar aanleiding van een gesprek met een anonieme bron. Samsung wil het initiatief vooralsnog niet bevestigen.

Smartphones

Samsung heeft een upgrade-programma waarbij gebruikers hun oude smartphone meteen kunnen vervangen wanneer er een nieuwere smartphone op de markt verschijnt. Klanten moeten dan wel eerst hun verouderde telefoons opsturen naar Samsung.

Deze telefoons wil Samsung nu gaan restaureren en opnieuw aanbieden, bijvoorbeeld om nieuwe markten aan te boren. Daarnaast maximaliseert het de kostenefficiëntie van de productie van smartphones, want Samsung produceert op deze manier een smartphone één keer produceren, om hem vervolgens twee keer te verkopen.

Hoeveel goedkoper de telefoons worden en in welke landen deze dienst geïntroduceerd wordt, is vooralsnog onbekend.

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Reuters | Foto: public domain

Door: Hidde Middelweerd

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren ICT, Transport & Logistiek en Mobiliteit.Onze Loyalty Partners

Nieuws over duurzame ICT

De belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van ICT en automatisering kunt u vinden op de sectorpagina ICT.

We belichten in deze sector onder andere ontwikkelingen als energiezuinige datacenters, internet of things, innovatieve drones en andere ontwikkelingen binnen hardware en software met een impact op duurzaamheid. Uiteraard verliezen we de slimste start-ups niet uit het oog.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector ICT