TomTom gebruikt big data voor nieuwe verkeersdienst

15-09-2016 07:30 | Door: Hidde Middelweerd

TomTom lanceert een nieuwe verkeersdienst waarbij het bedrijf gebruikmaakt van big data.

De nieuwe dienst, TomTom City, maakt real-time inzichtelijk waar verkeer goed doorstroomt en waar niet. Automobilisten kunnen met deze dienst omgeleid worden naar wegen die beter doorstromen. Op deze manier wordt filevorming beperkt.

Over een langere periode kan de data die TomTom verzamelt, door beleidsmakers worden ingezet om opstoppingen in het verkeer te detecteren en verhelpen.

Honderd steden

TomTom verzamelt voor deze dienst de gegevens van ruim 450 miljoen navigatiesystemen en maakt daarmee de verkeersgegevens van ruim honderd steden inzichtelijk.

TomTom maakt de verkeersgegevens van deze steden inzichtelijk vanuit het zogeheten Traffic Center. Dit centrum is te vinden in het hoofdkantoor van TomTom in Amsterdam.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron Telegraaf, TomTom | Foto: David Bolton via Flickr, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven.nl)

Door: Hidde Middelweerd

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren ICT, Transport & Logistiek en Mobiliteit.Onze Loyalty Partners

Nieuws over duurzame ICT

De belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van ICT en automatisering kunt u vinden op de sectorpagina ICT.

We belichten in deze sector onder andere ontwikkelingen als energiezuinige datacenters, internet of things, innovatieve drones en andere ontwikkelingen binnen hardware en software met een impact op duurzaamheid. Uiteraard verliezen we de slimste start-ups niet uit het oog.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector ICT