Facebook’s nieuwste datacenter draait volledig op duurzame energie

16-09-2016 16:45 | Door: Hidde Middelweerd

Het zevende datacenter van Facebook gaat volledig op duurzame energie draaien. Het datacenter, dat miljarden dollars kost, komt te staan in Los Lunas, New Mexico. Volgens Facebook gaat het om het meest geavanceerde en energie-efficiënte datacenter ter wereld.

Dat meldt Datacenter Dynamics. Oprichter Mark Zuckerberg sprak op zijn Facebook-pagina zijn enthousiasme uit over het nieuwe datacenter: “Dit zevende datacenter wordt voor 100 procent aangedreven door duurzame energie.”

Zonneparken

In New Mexico worden drie zonneparken gebouwd die het datacenter van energie gaan voorzien. Deze parken krijgen een totaalvermogen van tussen de 60 en 100 megawatt. Het gebouw krijgt een oppervlakte van 47.000 vierkante meter. De kosten om het datacenter te realiseren, liegen er niet om. Facebook investeert ten minste $ 250 mln.

De bouw van het nieuwe datacenter start in oktober.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Datacenter Dynamics | Foto: Sarah Marshall via Flickr, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Hidde Middelweerd

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren ICT, Transport & Logistiek en Mobiliteit.Onze Loyalty Partners

Nieuws over duurzame ICT

De belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van ICT en automatisering kunt u vinden op de sectorpagina ICT.

We belichten in deze sector onder andere ontwikkelingen als energiezuinige datacenters, internet of things, innovatieve drones en andere ontwikkelingen binnen hardware en software met een impact op duurzaamheid. Uiteraard verliezen we de slimste start-ups niet uit het oog.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector ICT