Google lanceert platform voor duurzame visserij

20-09-2016 07:00 | Door: Hidde Middelweerd

Google heeft de Global Fishing Watch geïntroduceerd: een publiek toegankelijk platform dat data verzamelt over de wereldwijde visserij. Op deze manier hoopt Google duurzame visserij te bevorderen en illegale visserij terug te dringen.

Dit meldt Edie.

Visserij

Global Fishing Watch, opgezet in samenwerking met non-profitorganisatie Oceana en satelliet-analist SkyTruth, verwerkt dagelijks een schat aan data over visserijactiviteiten wereldwijd. Deze data komt op het platform te staan, dat voor iedereen toegankelijk is.

Google hoopt dat op deze manier illegale visserij, in bijvoorbeeld beschermde wateren, eerder opgemerkt wordt. Daarnaast moet het platform overheden een helpende hand bieden bij het maken van duurzaam beleid op het gebied van visserij.

Ook maakt het platform het voor overheden gemakkelijk om visserijactiviteiten aan zijn kustgebieden in de gaten te houden.

Satelliet

Tegenwoordig is het verplicht voor vissersboten om hun locatie te allen tijde kenbaar te maken. Met de Global Fishing Watch worden de locaties van meer dan 200.000 vissersboten op één platform in kaart gebracht. Google verzamelt deze data door middel van satellieten.

Oceaan

Google stelt dat de vispopulatie van verschillende vissoorten in de afgelopen jaren met 90 procent is gedaald, met de visserij als grote boosdoener. De Global Fishing Watch moet helpen bij het wederom creëren van overvloedige oceanen, stelt Google.

Bekijk onderstaande video voor een impressie van het platform:

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Edie.net | Foto: public domain

Door: Hidde Middelweerd

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren ICT, Transport & Logistiek en Mobiliteit.Onze Loyalty Partners

Nieuws over duurzame ICT

De belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van ICT en automatisering kunt u vinden op de sectorpagina ICT.

We belichten in deze sector onder andere ontwikkelingen als energiezuinige datacenters, internet of things, innovatieve drones en andere ontwikkelingen binnen hardware en software met een impact op duurzaamheid. Uiteraard verliezen we de slimste start-ups niet uit het oog.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector ICT