Apple helpt leveranciers bij overstap op duurzame energie

21-09-2016 07:15 | Door: Hidde Middelweerd

Apple gaat nauw samenwerken met zijn leveranciers om de CO2-uitstoot van deze bedrijven terug te dringen en een overstap op duurzame energie te faciliteren.

Dit meldt Mashable.

Duurzame energie

Apple’s eigen activiteiten draaien voor het overgrote deel al op duurzame energie. Zo werden de datacenters, kantoren en winkels van Apple vorig jaar al voor 93 procent van groene stroom voorzien. Echter, Apple’s leveranciers van glas, antennes en andere belangrijke onderdelen vertrouwen nog wel op fossiele brandstoffen voor hun activiteiten. Daar wil Apple verandering in brengen.

Lisa Jackson, Apple’s vice president environment, policy and social initiatives, kondigde maandag een aantal initiatieven aan die ervoor moeten zorgen dat de leveranciers van de techgigant gaan investeren in zonne- en windenergie en energiebesparende maatregelen.

Zo gaat Apple samen met zijn leveranciers meer dan 4 Gigawatt aan zonne-energie installeren, waarvan 2 Gigawatt in China. Dit moet in 2020 gebeurd zijn.

Energietransitie

Veel leveranciers van Apple maken inmiddels de belofte om volledig over te stappen op duurzame energie, in ieder geval wat betreft de werkzaamheden die het voor Apple verricht. Zo maakte Solvay Specialty Polymers, verantwoordelijk voor de productie van antennes voor iPhones, de belofte al: Veertien fabrieken in acht landen stappen per 2018 op duurzame energie.

Ook Catcher Technologies, producent van aluminium iPhone-hoesjes, stapt voor zijn Apple-gerelateerde werkzaamheden over op duurzame energie. Eerder maakte Lens Technologies, verantwoordelijk voor glasproductie voor Apple, al dezelfde belofte.

RE100

Apple trad maandag ook toe tot de RE100, een initiatief onder leiding van de Climate Group, waarbij bedrijven de belofte doen om volledig over te stappen op duurzame energie. Grootmachten als Google en Microsoft sloten zich al aan bij dit initiatief. Ook General Motors trad vorige week toe.

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Mashable | Foto: public domain

Door: Hidde Middelweerd

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren ICT, Transport & Logistiek en Mobiliteit.Onze Loyalty Partners

Nieuws over duurzame ICT

De belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van ICT en automatisering kunt u vinden op de sectorpagina ICT.

We belichten in deze sector onder andere ontwikkelingen als energiezuinige datacenters, internet of things, innovatieve drones en andere ontwikkelingen binnen hardware en software met een impact op duurzaamheid. Uiteraard verliezen we de slimste start-ups niet uit het oog.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector ICT