CEO Fairphone ontvangt prestigieuze Duitse milieuprijs

14-10-2016 10:29 | Door: Hidde Middelweerd

Bas van Abel, de 39-jarige CEO van Fairphone, neemt 30 oktober de Deutschen Umweltpreis in ontvangst, een Duitse milieuprijs.

Dit meldt Fairphone, ontwikkelaar van duurzame smartphones, op zijn blog.

Van Abel is de jongste persoon ooit die de prijs heeft gewonnen. Mensen als Klaus Töpfer, Duits ex-minister van Milieu, en Mikhail Gorbachev, ex-president van de Sovjet Unie, gingen hem voor. Het winnen van de prijs gaat gepaard met een geldbedrag van € 250.000

Duurzaam omgaan met grondstoffen

Van Abel wordt door de jury geprezen omdat hij een ‘pionier is voor efficiëntere omgang met grondstoffen in de smartphone-industrie’. De jury stelt daarnaast dat Van Abel er met Fairphone in slaagt om kenbaar maken van ecologische en sociale problemen aan de consument.

Duurzame projecten

De prijs is een initiatief van de Deutsche Bundesstiftung Umwelt (DBU), een stichting die in zijn geschiedenis al meer dan 9.000 duurzame projecten heeft gefinancierd, met in totaal meer dan € 1,6 mrd. Deze projecten variëren van duurzame voedselproductie tot hernieuwbare energie, zolang ze maar een positieve invloed hebben op het milieu.

Lees ook:

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Fairphone | Foto: Fairphone

Door: Hidde Middelweerd

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren ICT, Transport & Logistiek en Mobiliteit.Onze Loyalty Partners

Nieuws over duurzame ICT

De belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van ICT en automatisering kunt u vinden op de sectorpagina ICT.

We belichten in deze sector onder andere ontwikkelingen als energiezuinige datacenters, internet of things, innovatieve drones en andere ontwikkelingen binnen hardware en software met een impact op duurzaamheid. Uiteraard verliezen we de slimste start-ups niet uit het oog.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector ICT