Samsung start met massaproductie van efficiëntere smartphonechips

18-10-2016 13:34 | Door: Hidde Middelweerd

Samsung Electronics start met de massaproductie van energie-efficiëntere smartphonechips. Volgens het elektronicaconcern is de nieuwe chip 40 procent energiezuiniger dan zijn voorgangers.

Dit meldt Samsung in een persbericht.

Energie-efficiënt

De truc zit hem in de grootte van de transistoren die in de chips verwerkt zijn. Waar het bedrijf eerder transistoren van 14 nanometer gebruikte, maakt het nu gebruik van transistoren van 10 nanometer. Hierdoor kan Samsung een chip produceren die dezelfde oppervlakte heeft als zijn voorganger, maar beter presteert.

Volgens Samsung presteert de chip 27 procent beter dan zijn voorganger of gebruikt 40 procent minder energie.

Duurzame chips

In de tweede helft van 2017 wil Samsung zijn chips nog energie-efficiënter maken. Of de transistoren dan weer kleiner worden gemaakt, is niet bekend.

Circulaire economie

Eerder dit jaar kondigde Samsung aan dat het oude smartphones gaat restaureren om ze, tegen gereduceerd tarief, weer aan te bieden. Dit om de levensduur van smartphones te verlengen. 

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Samsung | Foto: Samsung

Door: Hidde Middelweerd

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren ICT, Transport & Logistiek en Mobiliteit.Onze Loyalty Partners

Nieuws over duurzame ICT

De belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van ICT en automatisering kunt u vinden op de sectorpagina ICT.

We belichten in deze sector onder andere ontwikkelingen als energiezuinige datacenters, internet of things, innovatieve drones en andere ontwikkelingen binnen hardware en software met een impact op duurzaamheid. Uiteraard verliezen we de slimste start-ups niet uit het oog.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector ICT