Vodafone test technologie voor connected cars

19-10-2016 12:28 | Door: Hidde Middelweerd

Vodafone richt zijn pijlen op de ontwikkeling van de technologie voor connected cars. Momenteel test het telecombedrijf de technologie in het Verenigd Koninkrijk en heeft het plannen om hetzelfde te doen in Duitsland.

Dit meldt Vodafone in een blog.

Internet of Things

Connected cars zijn auto’s die constant in verbinding staan met het internet. Dit brengt een schare aan mogelijkheden met zich mee, zoals communicatie met stoplichten, andere voertuigen en infrastructuur. Daarnaast kan de technologie, die Vodafone LTE-V2X noemt, een belangrijke rol spelen in de opkomst van zelfrijdend vervoer.

In de toekomst kunnen connected cars een bijdrage leveren aan de veiligheid en de vermindering van opstoppingen in het verkeer. Zo kunnen auto’s op de hoogte gesteld worden van de optimale snelheid om filevorming te voorkomen.

Veiligheid in het verkeer

Vodafone richt zich met de technologie vooral op veiligheid. Door een auto over grote afstanden te laten communiceren met auto’s en gebouwen, worden bestuurders (en uiteindelijk zelfrijdende voertuigen) op voorhand gewaarschuwd voor eventueel gevaar, zoals gladheid op de weg.

Vodafone geeft een ander voorbeeld: connected cars kunnen andere auto’s laten weten wanneer ze van rijbaan gaan wisselen of een noodstop moeten maken. Het telecombedrijf verwacht dat het aantal ongelukken op de weg met deze technologie flink kan worden teruggedrongen.

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Vodafone | Hoofdafbeelding: public domain | Afbeelding in tekst: Vodafone

Door: Hidde Middelweerd

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren ICT, Transport & Logistiek en Mobiliteit.Onze Loyalty Partners

Nieuws over duurzame ICT

De belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van ICT en automatisering kunt u vinden op de sectorpagina ICT.

We belichten in deze sector onder andere ontwikkelingen als energiezuinige datacenters, internet of things, innovatieve drones en andere ontwikkelingen binnen hardware en software met een impact op duurzaamheid. Uiteraard verliezen we de slimste start-ups niet uit het oog.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector ICT