Innovatie IBM verduurzaamt datacenters

Innovatie IBM verduurzaamt datacenters

15-11-2013 14:28 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

IBM heeft deze week een innovatie onthuld om datacenters te verduurzamen.

 

De afdeling Research & Development van IBM heeft een techniek gepatenteerd voor ‘ecologisch duurzaam computergebruik’. Met de techniek krijgen bedrijven de optie om hun cloud-diensten te sturen naar datacenters die het minst elektriciteit zullen gebruiken of draaien op wind- of zonne-energie.

De techniek bepaalt een ‘milieubelastingcijfer’, gebaseerd op hoe veel energie die infrastructuur gebruikt en de circulaire cyclus van materialen.

Uitvinder Keith Walker van IBM beschrijft een toekomst waarin bedrijven met de nieuwe techniek hun datagebruik kunnen sturen op de beste prestaties of via een ‘groene knop’ duurzamer kunnen maken. Walker zegt de techniek op korte termijn commercieel toe te kunnen passen.

Bron: Greenbiz

Foto: enso-on

 

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Onze Loyalty Partners

Nieuws over duurzame ICT

De belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van ICT en automatisering kunt u vinden op de sectorpagina ICT.

We belichten in deze sector onder andere ontwikkelingen als energiezuinige datacenters, internet of things, innovatieve drones en andere ontwikkelingen binnen hardware en software met een impact op duurzaamheid. Uiteraard verliezen we de slimste start-ups niet uit het oog.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector ICT