Greenpeace: Apple is ‘groenste techbedrijf van het jaar’

10-01-2017 12:28 | Door: Hidde Middelweerd

Greenpeace heeft Apple, voor het derde jaar op rij, uitgeroepen tot meest milieuvriendelijke techbedrijf van het jaar.

Dat meldt Business Insider.

Apple, Google en Facebook

In het rapport van Greenpeace kwamen naast Apple ook Google en Facebook als zeer milieuvriendelijke techbedrijven uit de bus. De drie giganten maakten in 2012 de belofte om volledig over te stappen op duurzame energie in al hun activiteiten. De bedrijven werken sindsdien hard om deze doelstelling te behalen.

Apple werd daarnaast geprezen omdat het bedrijf toeleveranciers, en andere bedrijven waarmee het samenwerkt, actief aanspoort om ook over te stappen op duurzame energie.

Duurzame energie

Greenpeace houdt sinds 2009 de energieprestaties van bedrijven in de ICT-sector in de gaten. Vooral in het afgelopen jaar merkt de organisatie een hogere prioriteit voor duurzame energie op in de sector.

Momenteel is de ICT-sector verantwoordelijk voor ongeveer 7 procent van het totale energieverbruik in de wereld. Greenpeace verwacht echter dat het internetgebruik tot en met 2020 zal verdrievoudigen, waardoor duurzame energie binnen de sector nog belangrijker wordt.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Business Insider | Foto: public domain

Door: Hidde Middelweerd

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren ICT, Transport & Logistiek en Mobiliteit.Onze Loyalty Partners

Nieuws over duurzame ICT

De belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van ICT en automatisering kunt u vinden op de sectorpagina ICT.

We belichten in deze sector onder andere ontwikkelingen als energiezuinige datacenters, internet of things, innovatieve drones en andere ontwikkelingen binnen hardware en software met een impact op duurzaamheid. Uiteraard verliezen we de slimste start-ups niet uit het oog.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector ICT