Micro-windmolens laden draagbare elektronica op

Micro-windmolens laden draagbare elektronica op

21-01-2014 12:21 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Uw smartphone in een oogwenk opladen: het is nu mogelijk dankzij een innovatieve accu die gebruik maakt van micro-windmolens.

“Als de batterij van de telefoon leeg is, is alles wat je moet doen de telefoon een paar minuten in de lucht zwaaien en je kunt je telefoon weer gebruiken,” claimen de ontwikkelaars van Universiteit van Texas in Arlington. Hun geheim? Micro-windmolens van slechts 1,8 millimeter lang die toch groot genoeg zijn om draagbare elektronica van voldoende energie te voorzien.

De Texaanse onderzoekers hebben de micro-windmolens reeds succesvol getest. De geïnstalleerde windmolens draaien bij normaal dagelijks gebruik van het apparaat waarop ze geïnstalleerd zijn. Juist in een tijd waarin smartphones populair zijn is dat erg handig, aangezien de batterijduur van die telefoons vaak te meten is in uren.

De windmolentjes zouden ook nog eens gemakkelijk te maken zijn en daarmee geschikt voor massaproductie. Dat zou de kosten moeten drukken.

Technologies Co, een Taiwanese elektronicaproducent, heeft al interesse getoond in de micro-windmolens.  “Het bedrijf was behoorlijk verrast met door de ontwikkeling van de micro-windmolens, toen we een demo-video lieten zien”, aldus de ontwikkelaar. “De innovatie kwam volledig onverwachts voor het bedrijf en zijn investeerders.”

Bron: CleanTechnica

Foto's: CleanTechnica en Quin@ via Flickr

 

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Onze Loyalty Partners

Nieuws over duurzame ICT

De belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van ICT en automatisering kunt u vinden op de sectorpagina ICT.

We belichten in deze sector onder andere ontwikkelingen als energiezuinige datacenters, internet of things, innovatieve drones en andere ontwikkelingen binnen hardware en software met een impact op duurzaamheid. Uiteraard verliezen we de slimste start-ups niet uit het oog.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector ICT