Apple koopt waterkrachtcentrale voor datacentrum

Apple koopt waterkrachtcentrale voor datacentrum

15-04-2014 12:29 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Het datacentrum van technologiebedrijf Apple in de Amerikaanse staat Oregon draait binnenkort op groene stroom, afkomstig van een eigen waterkrachtcentrale. 

De koop van de waterkrachtcentrale is een teken dat Apple blijft investeren in hernieuwbare energiebronnen voor zijn ICT-infrastructuur. De centrale is nog in aanbouw. Wel is duidelijk dat de centrale het enorme IT-complex in Prineville, in de Amerikaanse staat Oregon, slechts gedeeltelijk van energie kan voorzien.

Het centrum verbruikt 30 megawatt. Eenmaal af zal de energiecentrale 3 tot 5 megawatt leveren. Daarmee is de centrale een extra ondersteuning van andere bronnen die het bedrijf gebruikt voor haar energievoorziening. Het grootste deel van de stroom voor het datacentrum komt van lokale windenergie. 

Volgens nieuwssite OregonLive wilde Apple in eerste instantie een park met zonnecellen plaatsen, zoals al het geval is bij het iCloud-datacentrum in Nevada. Apple besloot uiteindelijk verder te zoeken naar lokale mogelijkheden voor groene energie en koos voor de waterkrachtcentrale.

Volledig duurzaam

Apple is hard op weg naar een volledig duurzame energievoorziening. Greenpeace noemde het bedrijf recentelijk een van de groenste tech-bedrijven. In 2012 was volgens Apple 75 procent van haar gebruikte energie duurzaam opgewekt. De datacentra van de iCloud-dienst van Apple draaien al volledig op hernieuwbare energie.

Bron: bendbulletin.com, OregonLive.com, Apple | Foto: Bjoern Schwarz via Flickr

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Onze Loyalty Partners

Nieuws over duurzame ICT

De belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van ICT en automatisering kunt u vinden op de sectorpagina ICT.

We belichten in deze sector onder andere ontwikkelingen als energiezuinige datacenters, internet of things, innovatieve drones en andere ontwikkelingen binnen hardware en software met een impact op duurzaamheid. Uiteraard verliezen we de slimste start-ups niet uit het oog.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector ICT