Apple nog groener op Earth Day

Apple nog groener op Earth Day

22-04-2014 13:46 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Technologiegigant Apple grijpt Earth Day aan om de duurzaamheidsdoelstellingen verder uit te breiden. Het bedrijf investeert in recycling en belooft alle winkels, kantoren en datacentra te voorzien van hernieuwbare energie.

Apple wil de vervuiling verminderen die het gebruik van zijn producten en diensten veroorzaken. Op de website Environment Responsibility staat sinds maandag een groot aantal maatregelen die het bedrijf groener moeten maken. 'We hebben de grote verantwoordelijkheid een kleinere voetafdruk achter te laten', schrijft de producent van onder meer de iPhone en iPad. Het website behandelt een aantal thema's, variërend van maatregelen tegen klimaatverandering tot het uitbannen van giftige grondstoffen in zijn producten.

In een aantal winkels gold al dat klanten een waardebon kregen voor smart phones of iPads die nog geschikt waren voor de tweedehands verkoop. Consumenten kunnen voortaan hun afgedankte of kapotte elektronica gratis inleveren ter recycling. Het aanbod geldt wereldwijd voor producten waarvan Apple niet wil dat ze op stortplaatsen terechtkomen. Vooral vanwege de giftige grondstoffen die erin zijn verwerkt.

Videoboodschap

CEO Tim Cook laat in een speciale videoboodschap zien hoever Apple is met het installeren van hernieuwbare energiebronnen voor zijn kantoren en datacentra. "To us, better is a force of nature", zegt Cook in het filmpje. Alle datacentra, 94 procent van Apple's kantoren en 120 winkels in de VS draaien geheel op hernieuwbare energie. Milieuorganisatie Greenpeace noemde het bedrijf vanwege die inspanningen in het meest recente rapport het groenste tech-bedrijf ter wereld.

Nieuwe technologie en online diensten waren in 2012 verantwoordelijk voor ongeveer 2 procent van de wereldwijde CO2-uitstoot. Ondanks investeringen in hernieuwbare energie draait de sector voornamelijk op fossiele brandstoffen. Door ontwikkelingen als 4G en streaming media neemt de energievraag de komende jaren nog verder toe.

Earth Day is in 1970 bedacht door de VN-organisatie UNESCO. Op 22 april zijn overal ter wereld evenementen die zijn gericht om milieu, duurzaamheid en consumptie.

Bron: AP | Foto: Apple

 

 

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Onze Loyalty Partners

Nieuws over duurzame ICT

De belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van ICT en automatisering kunt u vinden op de sectorpagina ICT.

We belichten in deze sector onder andere ontwikkelingen als energiezuinige datacenters, internet of things, innovatieve drones en andere ontwikkelingen binnen hardware en software met een impact op duurzaamheid. Uiteraard verliezen we de slimste start-ups niet uit het oog.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector ICT