Dell stapt over op CO2-plastic

Dell stapt over op CO2-plastic

23-05-2014 07:45 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Computergigant Dell stapt over op de CO2-negatieve verpakkingsmaterialen van start-up Newlight Technologies. Voor 2020 wil Dell alleen nog AirCarbon-materialen gebruiken.

AirCarbon is een plastic gemaakt van CO2 en is bedacht door Newlight Technologies. De Amerikaanse start-up kreeg wereldwijde naamsbekendheid met hun AirCarbon-beschermhoesje voor de iPhone.

CO2-plastic is niet alleen goedkoper dan plastic van aardolie, het is tevens CO2-negatief: het productieproces haalt meer CO2 uit de lucht dan het uitstoot.

Doelstelling

De AirCarbon-verpakkingszakken zijn nog dit jaar terug te vinden als beschermingsmateriaal voor laptops uit de Dell Latitude-serie. Op termijn wil Dell het CO2-plastic wereldwijd gaan gebruiken voor zowel verpakkingen als producten.

Naast de groene verpakkingen werkt de computerfabrikant samen met Wistron Green Tech aan gesloten kringloopsystemen voor ingezamelde hardware. Dell heeft toegezegd tegen 2020 zo'n 22 miljoen kilo plastic en andere materialen opnieuw te gebruiken in de productieketens.

Bron: ZDnet | David Precious via Flickr

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Onze Loyalty Partners

Nieuws over duurzame ICT

De belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van ICT en automatisering kunt u vinden op de sectorpagina ICT.

We belichten in deze sector onder andere ontwikkelingen als energiezuinige datacenters, internet of things, innovatieve drones en andere ontwikkelingen binnen hardware en software met een impact op duurzaamheid. Uiteraard verliezen we de slimste start-ups niet uit het oog.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector ICT