Google plant invasie energiemarkt VS

Google plant invasie energiemarkt VS

12-06-2014 07:15 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Softwaregigant Google gaat meer producten maken die het Amerikaanse energienet moderniseren. Dat zeggen anonieme bronnen uit het bedrijf. 

Het team van Google Energy Access richt zich op zowel software en hardware voor energie-infrastructuur, melden anonieme bronnen aan persbureau Bloomberg. De innovaties moeten het net efficiënter maken en geschikt voor decentrale productie van elektriciteit op grote schaal, zoals met zonnepanelen op daken.

Met de koers gaat het internetbedrijf de concurrentie aan met bedrijven als ABB en Siemens, die ook energiemanagementsystemen maken. Door de verdere toepassing van hernieuwbare energie zal het aanbod van elektriciteit steeds verder schommelen, en stijgt de vraag naar slimme systemen die dit kunnen opvangen. Google geeft zelf nog geen commentaar.

Investeringen

Google drijft al lang niet meer uitsluitend op de immens populaire zoekmachine en internetdiensten. Het bedrijf experimenteert met zelfrijdende auto’s en internetbrillen. Ook investeerde het bedrijf al meer dan $ 1 mrd in schone energieprojecten. Vorige maand investeerde Google nog in een windpark in Iowa van 407 megawatt.

Bron: Bloomberg | Foto: Tim Simpson via Flickr

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Onze Loyalty Partners

Nieuws over duurzame ICT

De belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van ICT en automatisering kunt u vinden op de sectorpagina ICT.

We belichten in deze sector onder andere ontwikkelingen als energiezuinige datacenters, internet of things, innovatieve drones en andere ontwikkelingen binnen hardware en software met een impact op duurzaamheid. Uiteraard verliezen we de slimste start-ups niet uit het oog.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector ICT