IBM geeft gratis rekenkracht aan klimaatwetenschap

IBM geeft gratis rekenkracht aan klimaatwetenschap

31-07-2014 07:15 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

IBM stelt gratis rekencapaciteit ter beschikking aan wetenschappers die zich bezighouden met klimaatonderzoek. 

De computertijd die elk goedgekeurd klimaatproject krijgt toebedeeld, vertegenwoordigt een maximale waarde van $ 60 mln per project. Klimaatwetenschappers krijgen toegang tot het World Community Grid Platform van IBM. Het platform bundelt computers en mobiele apparaten die even niets te doen hebben, tot één virtuele supercomputer. Die van IBM is een van de snelste supercomputers ter wereld. Het initiatief telt enkele honderdduizenden deelnemers.

De aankondiging van IBM volgt op de hernieuwde aandacht voor het Climate Data Initiative door de Amerikaanse president Barack Obama. Google en Microsoft zegden al eerder hun medewerking toe.

IBM ziet de toegezegde hulp niet alleen als ondersteuning van de klimaatwetenschap, maar ook als een manier om het publiek te betrekken bij het onderwerp. Het bedrijf hoopt dat meer mensen en bedrijven hun computer aanmelden bij het netwerk.

Bron: Environmental Leader, IBM, ExecutiveBiz | Foto: Morten Liebach, via Flickr

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Onze Loyalty Partners

Nieuws over duurzame ICT

De belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van ICT en automatisering kunt u vinden op de sectorpagina ICT.

We belichten in deze sector onder andere ontwikkelingen als energiezuinige datacenters, internet of things, innovatieve drones en andere ontwikkelingen binnen hardware en software met een impact op duurzaamheid. Uiteraard verliezen we de slimste start-ups niet uit het oog.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector ICT