Telco Verizon investeert 40 miljoen in zonnestroom

Telco Verizon investeert 40 miljoen in zonnestroom

26-08-2014 10:21 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Het Amerikaanse telecombedrijf Verizon investeert  $ 40 mln in zonne-energie voor zijn datacentra. Een verdriedubbeling van het huidige vermogen.

Verizon Wireless is de grootste aanbieder van mobiele netwerken van de Verenigde Staten. De komende jaren bouwt het bedrijf zonne-installaties met een vermogen van 10,2 megawatt voor acht faciliteiten in vijf staten, meldt het bedrijf.

Zonnestroom is niet alleen een belangrijke hoeksteen van het duurzaamheidsbeleid, maar de dalende kosten maken het ook nog eens financieel aantrekkelijk, zegt het bedrijf in een verklaring. De technologie wordt steeds beter en de prijzen steeds lager. Met de overstap op zonne-energie bespaart Verizon naar schatting 22.000 ton CO2 per jaar .

De plannen plaatsen Verizon aan de top van Amerikaanse telecombedrijven die hun eigen zonne-energie opwekken. Vorig jaar investeerde het bedrijf $ 100 mln in zon- en waterstoftechnologie. De telco wil niet alleen besparen op de energierekening en CO2-uitstoot, maar zoekt ook naar betrouwbare energievoorzieningen.

 

Emissiereductie

 

Volgens de International Telecommunications Unio (ITU) is de ICT-sector is verantwoordelijk voor 2 tot 2,5 procent van de wereldwijde CO2-uitstoot. Zonder maatregelen neemt die verder toe tot bijna 4 procent in 2020. Groeiend gebruik van breedband-technologie en ontwikkeling van de de ICT-sector in ontwikkelingslanden dragen daaraan bij.

Verizon heeft zichzelf tot doel gesteld de CO2-emissies in 2020 met de helft te verminderen. Het bedrijf werkt onder meer aan de efficiëntere koeling van zijn datacentra en neemt energiebesparende maatregelen.

Bekijk het filmpje van Verizon over de investeringen:

 

Bron: Verizon, Bloomberg, ClimateProgress | Foto:  Dan Reed, via Flickr

 

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Onze Loyalty Partners

Nieuws over duurzame ICT

De belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van ICT en automatisering kunt u vinden op de sectorpagina ICT.

We belichten in deze sector onder andere ontwikkelingen als energiezuinige datacenters, internet of things, innovatieve drones en andere ontwikkelingen binnen hardware en software met een impact op duurzaamheid. Uiteraard verliezen we de slimste start-ups niet uit het oog.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector ICT