Agenda: Themadag duurzame datacentra

Agenda: Themadag duurzame datacentra

01-09-2014 12:22 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

De Dutch Green Building Council organiseert op 4 september 2014 een themadag over duurzame datacenters.

Bij de themadag Next step in IT-business: Re-use IT-energy  zijn onder meer Previder datacenters, de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en E4S Consult namens de Dutch Green Building Council (DGBC) betrokken. De dag staat onder leiding van Frank Zegers, lid van de Adviesgroep van de Dutch Green Building Council.

Energie-efficiëntie is een van de belangrijke thema's in de ICT-sector. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat op het gebied van koeling nog veel kan verbeteren. Technische verbeteringen zijn haalbaar en schaalbaar.

Klimatiseren door middel van Warmte-Koudeopslag (WKO) of koeling via de buitenlucht maakt dit mogelijk. Tijdens het evenement wordt aan de hand van een praktijkvoorbeeld gedemonstreerd hoe de restwarmte van het BREEAM Excellent-gecertificeerde datacentrum van Previder is gekoppeld aan het naast gelegen kantoorgebouw.

De themadag vindt plaats in Reeuwijk en begint om 10.00 uur.

Bron: Dutch Green Building Council | Foto: Phil Rogers, via Flickr

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Onze Loyalty Partners

Nieuws over duurzame ICT

De belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van ICT en automatisering kunt u vinden op de sectorpagina ICT.

We belichten in deze sector onder andere ontwikkelingen als energiezuinige datacenters, internet of things, innovatieve drones en andere ontwikkelingen binnen hardware en software met een impact op duurzaamheid. Uiteraard verliezen we de slimste start-ups niet uit het oog.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector ICT