Greenpeace: neem een voorbeeld aan Apple

Greenpeace: neem een voorbeeld aan Apple

04-09-2014 12:09 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Apple zou als voorbeeld moeten dienen voor alle aanbieders van elektronica. Het Amerikaanse techbedrijf is volgens Greenpeace de absolute leider op het gebied van duurzame gadgets.

In een nieuw rapport Green Gadgets: Designing the future roemt de milieu-organisatie Apple om zijn milieuvriendelijke gadgets. Het bedrijf laat zien wat er mogelijk is op het gebied van gifvrije producten en beperkt de ecologische voetafdruk bij de productie. Apple geeft een inkijkje in een groenere toekomst, staat in het rapport.

Volgens Greenpeace zijn uit de helft van het mondiale telefoonaanbod de meest giftige componenten verdwenen. Dat is te danken aan de inzet van Samsung, Apple en Nokia. Apple is echter het enige bedrijf dat dit over zijn hele range aan elektronica heeft gedaan. De belangrijkste reden dat wereldwijd niet alle fabrikanten overschakelen naar milieuvriendelijkere stoffen, is de prijs. Giftige componenten zijn goedkoper.

Grote bedrijven als Samsung en Microsoft gebruiken die nog steeds in hun televisies, tablets, computers en kabels. Amazon verschaft helemaal geen informatie over zijn producten. Naar verwachting kopen consumenten dit jaar zo'n 2,5 miljard elektronische gadgets.

Bron: Greenpeace | Foto: Antonio Silveira

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Onze Loyalty Partners

Nieuws over duurzame ICT

De belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van ICT en automatisering kunt u vinden op de sectorpagina ICT.

We belichten in deze sector onder andere ontwikkelingen als energiezuinige datacenters, internet of things, innovatieve drones en andere ontwikkelingen binnen hardware en software met een impact op duurzaamheid. Uiteraard verliezen we de slimste start-ups niet uit het oog.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector ICT