Google investeert in zonnecentrale op oud olieveld

Google investeert in zonnecentrale op oud olieveld

11-09-2014 12:42 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Technologiebedrijf Google investeert $145 mln in een zonne-energieproject op een voormalig olie- en gasveld in de Amerikaanse staat Californië.

De zonne-energiecentrale met een geïnstalleerd vermogen van 82 megawatt levert zonnestroom aan 10.000 Amerikaanse huishoudens, en biedt werk aan 650 mensen.

Het Regulus-project brengt een verlaten stuk land opnieuw tot leven, schrijft Nick Coons van de divisie hernieuwbare energie van Google in een blogpost. “Het heeft wel iets poëtisch om zonnepanelen te bouwen op land dat eens kraakte onder de oliebronnen.” In de hoogtijdagen telde het veld 30 bronnen. Nu het veld bijna is uitgeput, zijn er nog vijf over.

Regulus is het zeventiende project voor hernieuwbare energie waarin Google sinds 2010 heeft geinvesteerd. Vijf daarvan staan in Californië. Het techbedrijf verwacht dat de zonne-energiecentrales gezamenlijk per jaar 6 miljard kilowattuur aan stroom leveren. Aanzienlijk meer dan het eigen jaarlijkse verbruik.

Bron: Google | Foto: Google

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Onze Loyalty Partners

Nieuws over duurzame ICT

De belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van ICT en automatisering kunt u vinden op de sectorpagina ICT.

We belichten in deze sector onder andere ontwikkelingen als energiezuinige datacenters, internet of things, innovatieve drones en andere ontwikkelingen binnen hardware en software met een impact op duurzaamheid. Uiteraard verliezen we de slimste start-ups niet uit het oog.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector ICT