HP ambitieus in CO2-reducties

HP ambitieus in CO2-reducties

25-09-2014 13:27 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

 

IT-bedrijf Hewlett-Packard heeft hoge ambities voor de vermindering van de CO2-uitstoot door de hele keten. Niet alleen in het eigen bedrijf, maar ook door toeleveranciers en van producten.

IT-bedrijf HP wil de CO2-intensiteit van zijn gehele portfolio ten opzichte van 2010 in 2020 verminderen met 40 procent.  Volgens het concern is HP daarmee het enige IT-bedrijf ter wereld dat emissiedoelstellingen formuleert voor de hele keten: de eigen bedrijfsvoering, de toeleveranciers en de producten zelf.

Vorig jaar gaf HP al aan om een emissiereductie van 20 procent te willen realiseren in de productie en het transport tegen 2020. Nu geven zij aan de lat nog hoger te leggen.

De nieuwe server van HP is volgens het concern kenmerkend voor de brede aanpak in het terugdringen van de CO2-uitstoot. Het HP Moonshot System verbruikt 89 procent minder stroom en is goedkoper in het gebruik. Verder verkoopt HP een printer die automatisch aan- en uitschakelt en wordt gerecycled plastic voor inktcartridges gebruikt.

De inspanningen en de 'IT-Nieuwe Stijl' van het bedrijf zijn beloond met een eerste plaats in de Climate Disclosure Leadership, onderdeel van de S&P 500 Climate Change Report 2014, van de non-profit organisatie CDP. HP kreeg de hoogst haalbare score, 100 van de 100 haalbare punten.

Bron: Environmental Leader | Foto: HP Deutschland

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Onze Loyalty Partners

Nieuws over duurzame ICT

De belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van ICT en automatisering kunt u vinden op de sectorpagina ICT.

We belichten in deze sector onder andere ontwikkelingen als energiezuinige datacenters, internet of things, innovatieve drones en andere ontwikkelingen binnen hardware en software met een impact op duurzaamheid. Uiteraard verliezen we de slimste start-ups niet uit het oog.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector ICT