iPhone-producent investeert $811 miljoen in elektrische auto’s

iPhone-producent investeert $811 miljoen in elektrische auto’s

29-09-2014 16:00 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

’s Werelds grootste computerfabrikant Foxconn gaat elektrische auto’s bouwen die zij voor minder dan $15.000 willen verkopen.

De fabrikant kondigde dit in juni al aan, maar nu voegt ze de daad bij het woord en investeert ongeveer $811 mln. in een fabriek in Shanxi, een provincie in China. Foxconn heeft daar al twee fabrieken staan die smartphones, robots en andere automatische apparatuur produceren, maar nu komt er een derde bij met productiefaciliteiten voor elektrische auto's.

Foxconn is fabrikant voor onder andere Apple inc., Microsoft, Sony en Amazon.com, maar beweegt zich nu ook naar de markt voor elektrische auto's.

Het is nog niet bekend wanneer en waar de eerste Foxconn auto’s zullen rijden, maar gezien de grote behoefte aan schone voertuigen door de stijgende luchtvervuiling in China bestaat er een kans dat de voertuigen daar als eerste op de markt worden gebracht.

Bron: Greencarreports | Foto: Seth Anderson, via Flickr

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Onze Loyalty Partners

Nieuws over duurzame ICT

De belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van ICT en automatisering kunt u vinden op de sectorpagina ICT.

We belichten in deze sector onder andere ontwikkelingen als energiezuinige datacenters, internet of things, innovatieve drones en andere ontwikkelingen binnen hardware en software met een impact op duurzaamheid. Uiteraard verliezen we de slimste start-ups niet uit het oog.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector ICT